Månadsmöte 9 februari 2023

Vi fick besök av Per Svensson, från Sonstorp, som informerade oss om vargarna som etablerat sig i Långbogenreviret mellan Borensberg och Finspång.  Reviret består idag av 9 st. vargar som påverkar både jakt och andra i omgivningarna.  Per som har kontakt med Länsstyrelsen berättade även om ett forskningsprojekt som skall kartlägga vargens påverkan på viltet i området.   

Björn Andersson hade med sig Anders Oskarsson som gäst.  Anders som ursprungligen kommer från Huddinge, kom hit 1996, och jobbar på Gränges men blir pensionär i mars.  Anders som är en föreningsmänniska, sitter bland annat i styrelsen för FAIK alliansen, och har även varit med och dragit i Kraftloppet i flera år.  Anders blir intagen som medlem kommande möte.

Under kvällen togs två viktiga beslut. Vi skall skänka 10 000kr till jordbävningens offer i Turkiet och Syrien genom LIons Clubs International Foundation vilka ser till att pengarna kommer fram ordentligt. Vi skall också skänka 5 000kr för inköp av katastroftält som hanteras i samarbete med MSB.