Månadsmöte 10 november

Avtackning och Uppvaktningar

Mötet inleddes med en avtackning av Arne Dagmalm som efter nästan 32år lämnar Lions President Yvonne Larsen inledde med en avtackning av Arne Dagmalm som efter nästan 32år lämnar klubben och Finspång för flytt till sitt boende på Öland och Färjestadens Lions Club.  Vi önskar Arne lycka till med flytten och det permanenta boendet på Öland.

Därefter en lite sen uppvaktning av Lars Axel Gustavsson samt Magnus Axelsson som bägge har fyllt 70 år under pandemiåret.

Kvällens Tema

Efter avslutat klubbmöte serverades en planka med kallskuren plockmat till kvällen öl-provning.  Vår sakkunniga provningsledare Henrik Hildemar tog oss med på en provning av ölsorter som Lager, Bitter, Pilsner, Ale, IPA från Svenska bryggerier. Vi provade Veteöl från Tyskland, Pale Ale (APA) från USA samt en Belgisk mörk Ale varefter provningen rundades av med en komplex Sour Ale som fått mogna i Bourbon & Whiskyfat i 14 månader för att sen blandas med handplockade syrénblommor.  

Ett varmt tack till Trivselkommittén men framförallt till den kunnige Henrik Hildemar för denna intressanta smakresa med ölsorter som de flesta av oss aldrig provat förut.