Barndiabetes

 

Idag träffade jag Maria och Gunilla, som är Lekterapeuter på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, för att lämna över ett antal av Barndiabetesfondens maskot Lill-Sticke. När en ny diabetespatient, framförallt små barn, får sitt första stick med en Diabetesspruta kan det behövas lite tröst eller en belöning av en Lill-Sticke. Högen, med Lill-Sticke, framför oss är en gåva från Lions Club Finspång och Lions Club Kolmården.

Insamling för Diabetesforskningen

På lördag den 8 oktober finns Lions Club Finspång på Viberga Storlager för att samla in pengar till Diabetesforskningen. Du kan träffa oss där mellan 10:00 till 14:30 och lämna ett bidrag. Om du inte kan, men vill stödja vår insamling, går det bra att Swisha ditt bidrag till 123 589 4472. Märk ditt bidrag med Barndiabetesfonden.

Typ 1-diabetes är Sveriges vanligaste, livshotande och obotliga sjukdom hos barn

Varje dag drabbas nästan tre barn i Sverige – över 900 barn om året, och minst lika många vuxna – av typ 1-diabetes. Det är en livshotande, obotlig sjukdom och i dagsläget får den som drabbas leva med sjukdomen resten av livet. Det finns många sätt att hjälpa de som lever med typ 1-diabetes, men det enda som radikalt förändrar deras liv till det bättre, och på sikt kan komma att lösa gåtan, är forskning.

För mer information se Lions Clubs sida om Barndiabetesfonden