Månadsmöte den 10 februari 2022

Mötet inleddes med en utdelning av Lins Club Finspångs Ungdomsledarstipendium på 15 000kr till Finspångs AIK Brottningsklubb representerad av Jan Ström.  Det var första gången sedan starten 1974 som Lions ungdomsledarstipendium delades ut till en förening och inte till en enskild person.

Motiveringen är Brottningsklubben gör ett suveränt arbete med barn- och ungdomar och har duktiga och engagerade ledare i sin klubb. För att vara aktuell för stipendiet, måste klubben vara öppen för alla och när det gäller brottningen tror vi att klubben vänder sig till barn- och ungdomar som kanske inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna och det vill vi stötta.

Lions Vice President Yvonne Larsen fortsatte med att dela ut Chevronmärken för långt medlemskap i Lions Club Finspång till medlemmarna Rolf Grenestam för 15 år, Björn Andersson för 20 år, Karl-Eric Carlsson för 30 år.

 

Under kvällen beslutade LC Finspång att lämna ett bidrag på 10 000kr till Lions Clubs Sverige projekt Water Means Life. Projektets syfte är att ge rent och friskt vatten genom öppnande av nya brunnar. I dagsläget är två av fem planerade brunnar helt färdiga. Brunnarna ger gott om friskt vatten till byarna i deras närområde. Lions har lyckats finna massor av dricksvatten i byarna Beeliwacatay och Hamure. Nu har ca 30 000 människor tillgång till dricksvatten. Vi planerar nu att borra ytterligare ett hål i Hiriiro, en by som ligger ca 100 km från tidigare lyckade vattenanläggning i byn Hamure. Genom tillgång till rent vatten behöver människorna inte fly sina hemtrakter.

Efter ett kort möte och sedvanlig ärtsoppa med tillbehör vidtog en Pub-quiz under Mackan och Gunnars ledning.  Det ställdes 20 kluriga frågor där den vinnande gruppen samlade ihop 12 poäng tätt följd av två grupper med 11 poäng.